BORJANA KRIŠTO U RAZGOVORU SA UKRAJINSKIM AMBASADOROM: BiH podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine

Ambasador Kirilič je zahvalio Krišto na podršci Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren podrškom iz cijelog svijeta.

  • Vijesti

  • 25. Maj 2023  25. Maj 2023

  • 0

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s nerezidentnim ambasadorom Ukrajine za BiH Vasilom Kiriličem, kojem je izrazila podršku Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava.

Istaknula je da će Bosna i Hercegovina u skladu s preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom. Dodala je kako će BiH u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti pružati potporu ukrajinskom narodu.

Ambasador Kirilič je zahvalio Krišto na podršci Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tokom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren podrškom iz cijelog svijeta.

Krišto je informirala veleposlanika Kiriliča o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH. Kazala je da se BiH nalazi u reformskom zamahu kojim se želi osigurati dugoročna politička stabilnost i ostvariti ekonomski napredak. Naglasila je da su glavni vanjskopolitički ciljevi BiH integracije u Europsku uniju i NATO, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...