KONAČNO OTKRIVENO ŠTA SE TAČNO TRAŽI U JEZERU PORTUGALU: "Imamo materijala, slijedi analiza"

Policajci su potvrdili da su popodnevne pretrage Barragem do Arade u Portugalu dovele do "zbirke materijala" i da će ti predmeti biti podvrgnuti "kompetentnom vještačenju".

  • Hronika

  • 25. Maj 2023  

  • 0

Materijal pronađen tijekom trodnevne potrage za nestalom Madeleine McCann sada će analizirati istražitelji, kaže policija, a neimovani novinarski izvor konačno otkriva što se točno tražilo u Portugalu. Riječ je o pištolju i videokameri koji su pripadali Christianu Burueckneru, prvoosumnjičenom za otmicu britanskog djeteta, piše Mirror.

Policajci su potvrdili da su popodnevne pretrage Barragem do Arade u Portugalu dovele do "zbirke materijala" i da će ti predmeti biti podvrgnuti "kompetentnom vještačenju".

Proveli su tri dana pretražujući udaljeno akumulacijsko jezero nakon što su njemački tužitelji dobili "određene informacije" o slučaju - sa svježim podacima koji sugeriraju da su policajci tražili pištolj i videokameru.

Navodno su ukradeni iz kuće glavnog osumnjičenika Christiana Bruecknera, izvještava Mail.

Policija očajnički želi pronaći video kameru jer vjeruje da bi mogla sadržavati slike Madeleine, ali i drugih seksualnih napada koje je Brueckner navodno izvršio na najmanje dvije neidentificirane žene.

Doušnik je potkrijepio informacije ključnih svjedoka Manfreda Seyfertha i još jedne osobe po imenu Helge Busching, koji su njemačkim istražiteljima već rekli da su provalili u kuću dok je Brueckner bio u zatvoru.

Seyferth je rekao da je par pronašao pištolj i videokameru u izoliranoj kući u Floralu gdje je Brueckner živio, nekoliko kilometara od umjetnog jezera u Silvesu u portugalskom Algarveu, koji je u središtu najnovije policijske potrage.

Izjavu su dali nekoliko minuta nakon završetka operacije na lokacijama brane i umjetnog jezera.

Istražitelji su navodno tražili pištolj i video kameru ukradene iz kuće glavnog osumnjičenika Christiana Bruecknera.

Priopćenje policije u cijelosti glasi: “Slijedom priopćenja od 22. svibnja 2023., Pravosudna policija obavještava da su ispunjeni koraci koje su njemačke vlasti tražile, putem zahtjeva za međunarodnu suradnju, što je rezultiralo prikupljanjem dijela materijala koji podliježe nadležnom vještačenju, a akcijom je koordinirala pravosudna policija u kojoj su sudjelovali istražitelji, kriminalistički vještaci i zaštitari.

‘U operaciji su sudjelovale njemačke vlasti (BKA), a bile su nazočne britanske vlasti (MPS).

"Također se surađivalo sa zapovjedništvom Nacionalne republikanske garde Faro u različitim aspektima, kao i s regionalnim zapovjedništvom za hitne slučajeve i civilnu zaštitu Algarvea i općine Silves, u pogledu logistike potrebne za izvođenje operacije.

"Čuvajući interese istrage koja još traje u Portugalu, prikupljeni materijal bit će dostavljen njemačkim vlastima.", piše Mirror.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...