OKONČANA NOVA POTRAGA ZA NESTALOM DJEVOJČICOM: Hoće li pronađeni materijali riješiti slučaj Madeleine McCann?

Njemački zvaničnici saopštili su sredinom 2020. godine da je 45-godišnji njemački državljanin, u medijima identifikovan kao Christian Brueckner, osumnjičen u tom slučaju

  • Svijet

  • 26. Maj 2023  

  • 0

Portugalska policija je završila novu potragu za britanskom djevojčicom Madeleine McCann, koja je nestala u južnom portugalskom regionu Algarve prije 16 godina.

Policija je saopštila da će materijal pronađen tokom trodnevne operacije, uz pomoć njemačkih i britanskih kolega, sada biti analiziran, prenosi BBC.

Njemački zvaničnici saopštili su sredinom 2020. godine da je 45-godišnji njemački državljanin, u medijima identifikovan kao Christian Brueckner, koji je bio u Algarveu 2007. godine, osumnjičen u tom slučaju.

Brueckner je negirao umiješanost.

On se trenutno nalazi na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne u Njemačkoj zbog silovanja koje je počinio u Portugalu 2005. godine i pod istragom je zbog sumnje za ubistvo McCann, ali nije optužen.

Trogodišnja Madeleine iz Rotlija u Leicestershireu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Ocean club u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007. godine.

Brueckner je živio u blizini odmarališta Praja da Luz kada je porodica McCann bila na odmoru.

Trenutno se nalazi u zatvoru u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene 2005. godine u istoj oblasti gdje je nestala Madeleine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...