JEDAN JE ŠVABO IZ SARAJEVA: Zastupnici općinskog vijeća Graza donijeli jednoglasnu odluku, po legendarnom Ivici Osimu nazvan...

Prošle sedmice je svečano otkrivena i ploča sa nazivom Bulevar Ivice Osima kod stadiona FK Željezničar na Grbavici.

  • Sport

  • 26. Maj 2023  

  • 0

Ime po legendarnom Ivici Osimu nosit će trg u blizini stadiona Sturma, odlučili su zastupnici općinskog vijeća Graza u Austriji.

Njihova odluka je bila jednoglasna. Ranije je Osim proglašen trenerom stoljeća u Sturmu, ali i počasnim građaninom Graza.

Zvanično će trg njegovo ime nositi od 1. jula ove godine, ali sve ovo su iz njegovog bivšeg kluba najavili još u septembru prošle godine.

Ivica Osim je bio legendarni trener Sturma, a na klupi ovog tima bio je osam godina, u periodu od 1994. godime do 2002. godine.

Prošle sedmice je svečano otkrivena i ploča sa nazivom Bulevar Ivice Osima kod stadiona FK Željezničar na Grbavici.

Tablu su tada otkrili načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i predsjednik FK Željezničar Edis Kovačević.

Prethodno su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo glasali o preimenovanju ulice Zvornička.

Odluku je podržalo 25 zastupnika, a protiv i suzdržanih nije bilo, te je ulica preimenovana u Bulevar Ivice Osima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...