OPĆINSKI SUD U SARAJEVU: Abdulahu Skaki određen jednomjesečni pritvor, bit će prebačen u Zenicu

Skaka će biti prebačen u zatvor u Zenicu.

  • Vijesti

  • 26. Maj 2023  26. Maj 2023

  • 1

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Abdulahu Skaki, ambasadoru BiH u Kataru i bivšem gradonačelniku Sarajeva, potvrđeno je za Faktor iz Općinskog suda.

Skaka će biti prebačen u zatvor u Zenicu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo tražilo je da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Skaka je uhapšen u utorak zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, među kojima su zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave.

Kako je ranije potvrđeno, Tužilaštvo KS bivšeg gradonačelnika Sarajeva tereti za davanje dara u vezi s izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, odnosno kako bi sebi izdejstvovao drugi mandat na toj poziciji.

Bivši gradonačelnik Abdulah Skaka osumnjičen je i da je davao budžetski novac udruženjima i firmama u kojima su bili angažovani članovi njegove porodice i članovi porodice njegovih savjetnika, te je taj novac trošen nenamjenski.

Tereti se i za fingiranje određenih izvještaja, kao i da je nezakonito odobrio sredstva Grada Sarajeva za izgradnju rasvjete u vikend naselju Rajski Do u općini Trnovo (RS), gdje se, između ostalih, nalazi i njegova vikendica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...