ŠPANSKA KOŠARKAŠKA ELITA: Džanan Musa drugu godinu zaredom u idealnoj petorci ACB lige

Džanan Musa je nakon brojnih priznanja koje je dobio u prethodnom periodu, uključujući i titulu prvaka Evrope, dodao još jedno u svoju kolekciju.

  • Sport

  • 26. Maj 2023  26. Maj 2023

  • 0

Bosanskohercegovački košarkaš, Džanan Musa, uvršten je u idealnu petorku ACB lige za sezonu 2022/23.

ACB liga je danas objavila na svojim društvenim mrežama kratki video Džanana Muse uz opis "Talenat i sposobnost poentiranja".

Džanan Musa je prošle sezone u Breoganu bio MVP sezone, a ove je četvrti strijelac lige i drugi put uzastopno u idealnoj petorci lige.

Na utakmicama ACB lige imao je u prosjeku 14.7 poena, te 2.7 skokova i dvije asistencije, prenosi Oslobođenje.

MVP ove sezone je Giorgi Shermadini, a pored njih dvojice u idealnoj petorci su još Darius Thompson, Markus Howard i Edy Tavares. U drugoj petorci lige su Nikola Mirotić, Ante Tomić, Joel Parra, Nico Laprovittola i Marcelinho Huertas.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...