PODRHTAVANJE TLA: Snažan zemljotres pogodio Japan, nema informacija o...

Nema izvještaja o većoj šteti.

  • Svijet

  • 26. Maj 2023  

  • 0

Snažan potres pogodio je istočni Japan, a magnituda je iznosila 6.2, objavila je javna televizija NHK, dodajući da nema upozorenja za pojavu tsunamija. Potres je pogodio Tokio i okolne prefekture u 10:03 po srednjoeuropskom vremenu, objavili su lokalni mediji.

Nema izvještaja o većoj šteti. Potresi u Japanu su česti jer je to jedno od seizmički najaktivnijih područja na svijetu. Na Japan otpada otprilike petina svjetskih potresa magnitude 6 ili više, prenosi Hina.

Dana 11. marta 2011. sjeveroistočnu obalu zemlje pogodio je potres magnitude 9 po Richteru, najjači zabilježen u Japanu, nakon čega je uslijedio tsunami. To je izazvalo najveću svjetsku nuklearnu krizu nakon one koja se dogodila u Černobilu četvrt stoljeća ranije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...