NOVI DETALJI O PREVRTANJU TRAKTORA S MATURANTIMA: Ima teških lomova, neki će morati na operaciju; Traktor vozio učenik?

Sva su djeca u dobi između 17 i 19 godina, 11 je djevojaka i 3 dječaka.

  • Hronika

  • 26. Maj 2023  26. Maj 2023

  • 0

Objedinjeni hitni bolnički prijem Pula održao je press konferenciju na kojoj su izneseni detalji o labinskim maturantima Srednje škole Mate Blažina koji su stradali u izlijetanju traktora i prikolice između Labina i Prtloga. Na Objedinjeni hitni bolnički prijem Pula dovedeno je 14 maturanata.

Svi su maturanti živi, niko od 14-ero unesrećenih koji su došli u bolnicu nije životno ugrožen. Sva su djeca u dobi između 17 i 19 godina, 11 je djevojaka i 3 dječaka.

Troje teže povrijeđeno

“Troje je teže ozlijeđeno, dvoje će morati na kirurško zbrinjavanje rana. Niti jedno dijete nema ozljedu glave što je dobro. Uglavnom se radi o napuknućima, jedno dijete treba na operaciju zbog prijeloma ruke i gležnja”, kazala je glasnogovornica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Pula.

Kako je kazala, ostala djeca su još u obradi, ne izgledaju teže povrijeđeno, a jedno dijete je nakon obrade pušteno kući.

“Četvero maturanata je došlo u pratnji roditelja, a ostali u kolima Hitne pomoći”, kazala je.

Traktor vozio učenik?

Podsjetimo, nesreća se dogodila dok su maturanti išli iz Labina prema Prtlogu, gdje su trebali proslaviti Norijadu. Đani Žufić, direktor Srednje škole Mate Blažine, za Telegram je kazao kako se nesreća najvjerovatnije dogodila zbog otkazivanja kočnica.

Kako piše Glas Istre, traktor je navodno vozio jedan učenik, a na traktoru i u prikolici bilo je 15 maturanata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...