"SVE ULOGE SE NUDE PRVO NJEMU": Christian Bale tvrdi da mu je Leonardo DiCaprio spasio karijeru

Tako je to u svijetu filma.

  • Show

  • 26. Maj 2023  26. Maj 2023

  • 0

Christian Bale, jedan od najtalentiranijih glumaca sadašnjice, poznat po filmovima Nestajanje i Vitez tame, suptilno je zahvalio Leonardu DiCapriju jer je odbio ulogu u filmu Američki psiho. Isto tako se prisjetio kako je DiCaprio skoro uništio karijeru Heatha Ledgera, piše FandomWire.

Bale je veoma ponosan na svoj rad u filmu Američki psiho, a kritičari vjeruju da je to uloga zbog koje se proslavio. No, glumac je priznao da je u tom filmu glumio samo zato što je Leonardo DiCaprio odbio ulogu, prenosi Index.hr. 

Bale je prije toga izgubio čak pet uloga, jer su sve otišle DiCapriju, tako da je zahvalan što je imao priliku glumiti u Američkom psihu. Jedna od uloga koju je dobio DiCaprio, a za koju se prijavio i Bale, bila je uloga Jacka Dawsona iz Titanica.

“Gledajte, dan danas, bilo koja uloga koju neko dobije, to je zato što ju je on prvotno odbio”, rekao je Bale o DiCapriju: “Nema veze je li vam reditelj prijatelj ili ne. Svi ljudi s kojima sam radio, sve su uloge prvo ponudili njemu." 

Glumac je zatim još jednom zahvalio DiCapriju što je odbio Američkog psiha i zato što nije glumio u filmovima Vitez tame.

Warner Bros. je inzistirao da glavni negativac filmova o Batmanu bude Riddler, kojeg je trebao glumiti Leonardo DiCaprio.

Christopher Nolan je imao drukčije planove i nakon prepravka scenarija Riddlera je zamijenio Jokerom, a uloga je otišla Heathu Ledgeru, dok je Batmana glumio Christian Bale.

Tim potezom je omogućio Baleu i Ledgeru da postanu svjetske zvijezde budući da su njihove izvedbe impresionirale i gledatelje i kritičare.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...