INFO IZ VATIKANA: Papa Franjo ima temperaturu, preskočio je audijenciju

Nijedan od najavljenih Papinih događaja nije otkazan.

  • Evropa

  • 26. Maj 2023  

  • 0

Papa Franjo danas nije nikoga primio na audijenciju jer ima povišenu temperaturu, objavio je Vatikan. Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni nije iznio nikakve dodatne pojedinosti o zdravstvenom stanju 86-godišnjeg rimokatoličkog poglavara.

"Zbog povišene temperature papa Franjo jutros nije primio nikoga na audijenciju", rekao je Bruni odgovarajući na pitanje novinara zbog čega o izmjenama u dnevnom rasporedu nije bilo obavijesti ranije tokom dana.

Sveti Otac je krajem marta zbog bronhitisa proveo pet dana na liječenju u rimskoj bolnici, no nakon infuzije s antibioticima brzo se oporavio te se vratio svojim dužnostima. Među njima je bilo i trodnevno putovanje u Mađarsku krajem aprila.

Nijedan od najavljenih Papinih događaja nije otkazan pa bi Sveti Otac trebao voditi misu kojom se obilježava Pedesetnica u nedjelju na Trgu svetog Petra. Ne zna se hoće li sutra održati privatne audijencije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...