IZNENAĐUJUĆA VIJEST IZ MADRIDA: Igrač kojem su predviđali blistavu karijeru odbio produžiti ugovor sa Realom

Athletic piše da je Aston Villa zainteresirana, ali i da Asensija želi nekoliko klubova iz Premier lige i Serie A. 

  • Sport

  • 26. Maj 2023  

  • 0

Iznenađujuća vijest iz Madrida. Marco Asensio napustit će Real Madrid na kraju ove sezone, javljaju španski mediji. 

Ovaj 27-godišnji napadač od početka godine pregovarao je s Realom oko produženja ugovora koji istječe u junu. Klub je želio da ostane, ponudio mu je produženje, no Asensio je odbio. Španac smatra da je zaslužio istaknutiju ulogu u ekipi i nije želio potpisati, tako da će od kraja juna biti slobodan igrač.

Asensio je na Santiagu Bernabeuu već sedam godina otkako je 2014. došao iz Mallorce. Ove je sezone odigrao 50 utakmica za Real Madrid, postigao 12 golova i upisao osam asistencija.

Osvojio je 17 velikih trofeja tokom sedam godina u klubu: tri Lige prvaka, tri naslova La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri europska Superkupa, tri španska Superkupa i jedan Kup kralja.

Athletic piše da je Aston Villa zainteresirana, ali i da Asensija želi nekoliko klubova iz Premier lige i Serie A. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...