PIŠI PROPALO: Dragan Čović ponovo obmanuo javnost, ništa od brze uspostave vlasti…

Takav Čovićev optimizam dijelili su i HDZ-ovi pregovarači koji su danima tvrdili kako je formiranje vlasti u HNK gotova stvar.

  • Politika

  • 27. Maj 2023  

  • 3

Iako su se još jučer očekivali konačni rezultati pregovora o uspostavi izvršne vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, proces je prolongiran za sljedeću sedmicu.

Kako je kazao Stjepan Bošković, predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH, oba bloka njihovih potencijalnih partnera - i iz SDA i iz onoga koji prevodi SDP, zatražili su dodatno vrijeme za odgovore na ponuđene programe.

Također, odgoda je tražena i zbog poslovnih obaveza nekih od pregovarača izvan Bosne i Hercegovine. Najavljivano je i da će o formiranju vlasti u HNK-a razgovarati čelni ljudi HDZ-a BiH i SDP-a - Dragan Čović i Nermin Nikšić. No, do tog susreta nije došlo.

Sada je izvjesno kako je lider HDZ-a BiH Dragan Čović ponovno obmanuo javnost kao i nebrojeno puta do sada. Naime, Čović je danima govorio o brzoj uspostavi vlasti u HNK nakon formiranja vlasti na razini Federacije BiH.

Takav Čovićev optimizam dijelili su i HDZ-ovi pregovarači koji su danima tvrdili kako je formiranje vlasti u HNK gotova stvar.

No, to nije prvi put da je Čović "optimitičan". Podsjetimo, godinama unatrag lider HDZ-a BiH najavljivao je kandidatski status BiH za članstvo u Europskoj uniji, koje je stiglo tek nekoliko godina kasnije, a o čemu je u nekoliko navrata pisala "Slobodna Bosna", baš kao i o Čovićevim optimističnim najavama o brzom formiranju Vlade FBiH, koja se dogodila tek nakon intervencije visokog predstavnika Christiana Schmidta.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...