SRETAN KRAJ PRIČE O "NOVOM DŽEKI": Faris Dževahirić (16), naš najveći nogometni talenat, od naredne godine u jednom od vodećih klubova engleskog „Premiershipa“!

Prema informacijama "SB", gotovo je izvjesno da će naredne godine Faris Dževahirić karijeru nastaviti u nekom od najboljih engleskih klubova

  • Sport

  • 27. Maj 2023  27. Maj 2023

  • 1

Sjećate li se prošlogodišnje priče objavljene na našem portalu o Farisu Dževahiriću , 15-godišnjem nogometnom dragulju kojem je zbog niza spletki njegovog tadašnjeg kluba „Borca“ iz Banja Luke onemogućen nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine?

Da ukratko podsjetimo, Dževahirić, inače rođen u Bugojnu, tada je nastupao za kadete „Borca“ i bio najbolji strijelac kadetske lige i U-15 selekcije Bosne i Hercegovine. Nakon što njegovi roditelji nisu željeli produžiti ugovor s banjulučkim klubom, ovaj vanserijski talent-golgeter izgubio je mjesto u sastavu „Borca“, a zbog neigranja za svoju ekipu Igor Janković , izbornik U-15 selekcije Bosne i Hercegovine, prekrižio ga je sa svojim spiska.

Zijad Dževahirić , otac mladog nogometaša, tada je našem novinaru rekao da se na njega i sina tako vrši pritisak: ako ne želi nastaviti karijeru u „Borcu“, neće biti pozvan ni u reprezentaciju.

Godinu dana kasnije, Faris Dževahirić koji je ovog proljeća napunio 16 godina na meti najvećih evropskih nogometnih klubova. Prije nego što kažemo nešto o tome, treba reći da je prošle jeseni mladić iz Bugojne, nakon mnogo peripetija koje su mu pravili u „Borcu“ (navodno je intervenirao i Aleksandar Ćeferin , predsjednik UEFA-e!?), prešao u slovenski klub „ Domžale“ i postao član njihove U17 ekipe. Slovenački klub se pobrinuo za njegove roditelje, otac Zijad koji je do tada radio u Njemačkoj, dobio je posao u Sloveniji.

Faris Dževahirić je u dresu novog kluba nastavio tresti protivničke mreže i uvjerljivo je najbolji strijelac slovenske lige u kategoriji do 17 godina. Prelaskom u Sloveniju povećao se broj skauta iz najvećih evropskih liga koje prate njegove nastupe. Posebno zanimanje za mladog Bugojanca vlada među klubovima engleskog Premiershipa, čije lovce na talente on neodoljivo podsjeća na slavnog zemljaka Edina Džeku čiji se nastupi i golovi u „Manchester Cityju“  i danas pamte. Faris Dževahirić visok je 192 centimetra, a golove najčešće postiže lijevom nogom i glavom. 

Prema informacijama „Slobodne Bosne“, gotovo je izvjesno da će naredne godine karijeru Faris Dževahirić nastaviti u nekom od najboljih engleskih klubova! Iz izvora bliskih njegovom novom klubu u Sloveniji doznajemo da je Dževahirićev menadžer ove nedjelje boravio na Otoku i manje-više dogovorio sve detalje oko prelaska mladog igrača u jedan od najvećih timova Premiershipa, čije ime još uvijek nije potrebno otkrivati.

Zijad Dževahirić, otac mladog nogometaša, prošle godine je u razgovoru za „SB“ rekao da su se za utakmice U-15 reprezentacije Bosne i Hercegovine najavili skauti „Machester Cityija“, koji su odustali nakon što njegov sin Faris nije dobio poziv selektora Jankovića . To možda govori da će mladi Bugojanac od sljedeće godine nositi dres trenutno najboljeg nogometnog kolektiva na svijetu.

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...