ZAVRŠENI PROTESTI U BEOGRADU: Građani se razilaze, dio ostao kod RTS-a, najavljeni novi iduće sedmice

Organizatori su pozvali građane da se i sljedećeg petka okupe u 19 časova.

  • Regija

  • 27. Maj 2023  27. Maj 2023

  • 0

Četvrti po redu protest „Srbija protiv nasilja“ završen je večeras nešto poslije 20 sati, konstatacijom da su građani izvojevali veliku pobjedu, jer je javni servis Srbije izvjestio o njihovim zahtjevima, a organizatori su pozvali građane da se i sljedećeg petka okupe u 19 časova.

Dio građana, kako piše Danas.rs,  je još kod ulaza u RTS u Aberdarevoj ulici, dva mladića od oko dvadeset godina žele da uđu u RTS.U tome ih spriječava narodni poslanik Đorđe Pavićević, i obezbjeđenje protesta. Trenutno ih obezbjeđenje smiruje, vode razgovore o politici, izborima i Dušanovom zakoniku. Jedan od ovih mladića razmijenio je broj telefona sa pripadnikom obezbjeđenja, nakon čega su se udaljili.

Nekolicina mladih stajala je kod Skupštine sa transparentom na kome su stihovi Vladislava Petkovića Disa. Nekoliko stepenica iznad njih su bili policajci u civilu.

Javni servis Srbije počeo je Drugi dnevnik RTS uključivanjem sa protesta „Srbija protiv nasilja“, posle najave organizatora da će se danas napraviti prsten oko javnog servis sa zahtjevom da izvještava objektivno i nepristrasno. Prva vijest bilo je uključenje sa protesta, a novinar je pročitao zahtjeve građana koji su četvrti put šetali ulicama glavnog grada Srbije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...