NAKON SASTANKA S PUTINOM: Aleksandar Lukašenko hitno prebačen u bolnici – U KRITIČNOM JE STANJU...

"Da ne bi izazvali sumnju, njegov avion je čak poslan u Minsk", tvrdi oporbenjak.

  • Evropa

  • 28. Maj 2023  28. Maj 2023

  • 4

Bjeloruski oporbenjak Valery Tsepkalo objavio je da se predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko sastao s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom te kako je u kritičnom stanju prebačen u Centralnu kliničku bolnicu u Moskvi.

-Najbolji stručnjaci upućeni su da ga vrate natrag iz stanja koje su ljekari ocijenili kao kritično. Izvršeno je ispiranje krvi, ocijenjeno je da Lukašenkovo nije u stanje da se transportira zbog stanja u kojem se nalazi.

"Organizirane mjere spašavanja bjeloruskog diktatora imale su za cilj otkloniti nagađanja o mogućoj umiješanosti Kremlja u njegovo trovanje. Svejedno hoće li se vratiti u radno stanje ili ne, liječnici upozoravaju na moguće ponavljanje recidiva."

Kasnije je Tsepkalo dodao da se Lukašenkov boravak u Glavnoj upravi ureda ruskog predsjednika pokušao objasniti liječničkim pregledom. "Pojava takve verzije sasvim je prirodna, kao pokušaj prikrivanja stvarnog stanja pacijenta, koje je, kao i dosad, ostalo teško. I prijašnji slučajevi poljuljanog zdravlja nastojali su se prešutjeti. Da ne bi izazvali sumnju, njegov avion je čak poslan u Minsk", tvrdi oporbenjak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...