TRENUCI ZA POVIJEST: Pogledajte kako je Leo Messi postao najveći svih vremena…

Bila je to povijesna noć za Messija koji će napustiti klub u sljedećih nekoliko dana.

  • Sport

  • 28. Maj 2023  

  • 0

Nogometaši PSG-a odbranili su naslov prvaka Francuske odigravši 1:1 na gostovanju u Strasbourgu, čime su i matematički postali nedostižni drugoplasiranom Lensu koji će, uz Parižane, predstavljati francusku Ligue 1 u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Messi je postigao vodeći pogodak za PSG u 59. minuti, a u 79. minuti je izjednačio Kevin Gameiro.

PSG kolo prije kraja ima 85 bodova, četiri više od Lensa koji je pred svojim navijačima svladao Ajaccio i tako osigurao direktan plasman u Ligu prvaka, dok će Marseille ići u kvalifikacije Lige prvaka. Olympique je u predzadnjem kolu poražen od Bresta sa 2:1 pa je ostao na 73 boda.

Parižani su osvojili 11. naslov prvaka, a deveti u posljednjih 11 sezona. Od 2013. do ove godine, niz PSG-a prekidali su jedino Monaco (2017.) i Lille (2021.).

Leo Messi postao je najtrofejniji igrač u povijesti sa 43 trofeja — uz Danija Alvesa. Bila je to povijesna noć za Messija koji će napustiti klub u sljedećih nekoliko dana.

Pogodak Lionela Messija možete vidjeti OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...