BIVŠI FSB-ovac, KOJI JE RATOVAO U U BOSNI, ZATRESAO RUSIJU: "Pobuna će doći brzo, opasnost od državnog udara je jasna..."

"Ako Prigožin ostane na čelu Wagnera, pobuna će doći brzo i radikalno", rekao je Girkin u videu koji je podijelio WarTranslated

  • Svijet

  • 28. Maj 2023  

  • 2

Bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkin, poznat i kao Igor Strelkov, koji je zajedno sa drugim ruskim plaćenicima sudjelovao i u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, optužio je osnivača grupe Wagner Jevgenija Prigožina za planiranje državnog udara i pobunu u Kremlju.

Girkinovu reakciju na Twitteru je podijelila organizacija WarTranslated koja prevodi materijale povezane s invazijom na Ukrajinu.

U objavi se navodi kako Girkin poručuje da su uvrede koje Prigožin upućuje ruskoj vojsci neprihvatljive i kako signaliziraju raskol u elitama, što će Prigožin iskoristiti sa svojom privatnom vojskom koja se povlači iz Bahmuta.

Girkin dodaje da bi, ako Rusija propusti nadolazeću protivofenzivu, politička situacija u zemlji mogla postati "nepojmljiva do kraja ljeta".

"Ako Prigožin ostane na čelu Wagnera, pobuna će doći brzo i radikalno", rekao je Girkin u videu koji je podijelio WarTranslated.

"Proglašen je pokušaj državnog udara…Šta će se sljedeće dogoditi, ne znam, pogotovo jer su vagnerovci povučeni u baze. Opasnost od državnog udara je jasna", poručio je Girkin.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...