KRUNIĆ TRAŽI SRPSKO JEDINSTVO: "Proglašavanje Zorana Milanovića nepoželjnim je pitanje dostojanstva" (VIDEO)

Izrazio je očekivanje da će na sutrašnjoj sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske ova tačka biti uvrštena na dnevni red naredne sjednice NSRS.

  • Politika

  • 28. Maj 2023  

  • 3

"Nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović više godina kontinuirano vrijeđao srpski narod, kap koja je prelila čašu je sramno odlikovanje zločinačke 103. brigade HVO, koja je činila zločine nad Srbima, što se odigralo u Derventi, u srcu Republike Srpske", rekao je delegat PDP u Vijeću naroda RS Ljubiša Krunić.

Zbog toga, kako je naveo, poziva boračke organizacije i udruženja proistekla iz odbrambeno-otadžbinskog rata da podrže rezoluciju kojom se Milanović proglašava nepoželjnom osobom za Republiku Srpsku i preporuku srpskom članu Predsjedništva BiH da na dnevni red sjednice Predsjedništva stavi prijedlog proglašenja Milanovića nepoželjnom osobom u BiH.

"Ovo nije političko pitanje, ovo je pitanje dostojanstva srpskog naroda i Republike Srpske", rekao je Krunić.

Izrazio je očekivanje da će na sutrašnjoj sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske ova tačka biti uvrštena na dnevni red naredne sjednice NSRS.

"Očekujemo da se ovoj inicijativi PDP pridruže i druge parlamentarne stranke sa sjedištem u Republici Srpskoj i da to bude zajednički prijedlog koji će usvojiti Narodna skupština. Ovo je pitanje oko kojeg se trebamo okupiti i staviti po strani sve političke razlike, jer su dostojanstvo i integritet Republike Srpske i srpskog naroda iznad svake politike", poručio je Krunić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...