DODIK ZLOUPOTREBLJAVA BIVŠE BORCE RS-a: Ljubiša Krunić kaže da je protest u službi SNSD-ove politike (VIDEO)

On je rekao da politika SNSD-a ne traži rješenja problema nego smišljeno ide u eskalaciju i vuče poteze ne vodeći računa o narodu i državi.

  • Politika

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 0

"Najavljeni protest pojedinaca iz BORS-a u Banjaluci je stranački skup SNSD-a u funkciji promocije Dodikove politike i ništa drugo. Mi u tom stranačkom skupu SNSD-a naravno nećemo učestvovati", rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Кrunić, prenosi BN televizija.

Poslanik PDP-a u NS RS Ljubiša Кrunić je istakao da je PDP odlučno protiv nametanja odluka OHR-a i da Republika Srpska neće i ne može odustati od insistiranja na svojim pravima, ali da politika SNSD-a ne traži rješenja problema nego smišljeno ide u eskalaciju i vuče poteze ne vodeći računa o narodu i državi.

Krunić smatra da je licemjeran najnoviji poziv pojedinaca iz BORS-a da se u Banjaluci organizuje novi protest kao podrška vlasti, a da su prethodno predstavnici boraca odustali od traženja boračkih prava u Parlamentu Srpske.

"Pojedincima iz rukovodstva Boračke organizacije Republike Srpske nije bio interesantan zahtjev opozicionih poslanika za rebalansom budžeta kojim bi se značajno povećao borački dodatak. Nije im smetalo što je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o položaju boraca od strane vlasti smišljeno upropaštena bez ijedne konkretne mjere da se pomogne borcima i porodicama naših nastradalih drugova. Ne smeta im i nije im povod za protest što su srpski borci u ubjedljivo najgorem, ponižavajućem položaju, u odnosu na pripadnike formacija hrvatskih i muslimanskih snaga. Ali kada je potrebno Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović da stave borce i narod ispred sebe u svojoj politici inaćenja prema strancima, onda je rukovodstvo BORS-a tu da odmah "spontano" organizuje protest", izjavio je Кrunić.

On je istakao da je jasno da ovdje nema ni govora o nekakvom protestu boraca, nego da je riječ o stranačkoj SNSD-ujdurmi sa ciljem dizanja tenzija pred predstojeće izbore.

"Sinhronizovana najava protesta i SNSD-ova podrška minut nakon toga, to jasno potvrđuju. To je stranački skup SNSD-a u funkciji promocije Dodikove politike i ništa drugo. Mi u tom stranačkom skupu SNSD-a naravno nećemo učestvovati", rekao je Кrunić.

Pojedinici iz BORSa- su pozvali građane da u srijedu 20. april izađu na mirne proteste u Banjaluci na Trgu Krajine u 17.00 časova , da bi izrazili nezadovoljstvo nedavnom odlukom Christiana Schmidta u vezi sa Zakonom o nepokretnoj imovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...