„PREDSJEDNIČE, ZAR MI NE PSUJEMO TURSKE MAJKE…“: Društvene mreže gore nakon Dodikove čestitke Erdoganu, pljušte komentari sa svih strana…

Nedugo nakon Dodikove čestitke uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama. „Slobodna Bosna“ donosi samo one koji ne sadrže uvredljivi sadržaj.

  • Vijesti

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 7

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik čestitao je Recepu Tayyipu Erdoganu na pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora.

-Istorijska pobjeda prvi put u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj, poručio je Dodik na Twitteru, te dodao:

-Milioni birača dali su Vam svoj glas, svoje nade i svoje povjerenje! Ova odluka birača nije važna samo za Republiku Tursku, već za svijet! Čestitam, navodi se u čestitki Dodika.

Nedugo nakon Dodikove čestitke uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama. „Slobodna Bosna“ donosi samo one koji ne sadrže uvredljivi sadržaj.

Podsjetimo, predsjednik Vrhovne izborne komisije Turske Ahmet Yener saopćio je da je turski predsjednik i kandidat Narodnog saveza Recep Tayyip Erdogan pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Yener je u obraćanju novinarima u Ankari kazao da je Erdogan, prema preliminarnim rezultatima, pobijedio ispred kandidata opozicionog Nacionalnog saveza Kemala Kilicdaroglua.

Kazao je da je prebrojano 99,43 posto glasova i da je Erdogan pobijedio sa 52,14 posto osvojenih glasova, dok je Kilicdaroglu osvojio 47,86 posto glasova.

Yener je istakao da je u toku prebrojavanje preostalih glasova, ali da ti glasovi nisu dovoljni da promijene konačni ishod izborne utrke.

Erdogan je u Istanbulu kazao da je pobjednik izbora bila Turska sa svih svojih 85 miliona građana.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...