BRIGO "TROJKE" PREĐI NA DRUGOGA: U NiP-u i SDP-u tvrde da nema političkog dogovora o dozvoli za ulazak u BiH Mladićevom svjedoku i...

(...) Karadžićevom advokatu.

  • Mini market

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 9

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je u komentaru na odluku Obavještajno-sigurnosne agencije da dozvoli ulazak u Bosnu i Hercegovinu negatorima genocida i proruskim igračima, državljanima Srbije, profesoru Milošu Koviću i advokatu Goranu Petronijeviću, pohvalio partnere iz vlasti.

Iako nije precizirao na koga tačno misli, logično je zaključiti da su u pitanju predstavnici "Trojke". Ković (bio svjedok odbrane u procesu protiv ratnog zločinca Ratka Mladića) i Petronijević (advokat ratnog zločinca Radovana Karadžića) nisu promijenili svoje nacionalitičke stavove, oni su i dalje opasni po državu BiH, ali to očigledno više nije važno, pa će tako moći širiti svoje stavove koji se baziraju na velikosrpskoj ideologiji, piše Faktor.

"Drago mi je što je struktura s kojom sada sarađujemo to razumjela da to nema nikakvog smisla i da to treba biti ukinuto. Ovo ne bi moglo da nije bilo koordinacije. Naravno da se RS za ovo zalagala i tražila da se riješi kao jednog od najvažnijih pitanja", rekao je Dodik.

Međutim, predstavnici "Trojke" tvrde da ne postoji politički dogovor.

"Prije svega, to je pitanje za državni sigunosni sektor. Ne znam da postoji politički dogovor o ukidanju zabrane ulasku u BiH Koviću i Petronijeviću. Mislim da se ovdje radi o političkoj provokaciji. U svakom slučaju, ranija odluka o zabrani njihovog ulaska u BiH nije donesena bez razloga", kazao je za Faktor Saša Magazinović, zastupnik Socijademokratske partije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Sličnog stava je i Nihad Omerović, zastupnik Naroda i pravde u PSBiH.

"Kao državni zastupnik i potpredsjednik NiP-a osuđem ovu odluku. Pomenuta lica nisu promijenila svoje stavove, nisu ništa uradili pozitvno da bi im se dozvolio ulazak u BiH. Koliko znam, ne postoji politički dogovor, niti bih ga ikada podržao", izjavio je za Faktor Omerović.

Predrag Kojović zbog pregleda kod liječnika bio je spriječen komentirati, Sabina Ćudić je u inostranstvu, dok se Mirsad Čamdžić tek vratio sa sedmodnevnog puta i nije upućen u posljednja politička zbivanja u državi.

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...