"DJELIĆ SEKUNDE U KOJEM SE SVE PREOKRENE": Oglasila se planinarka iz Hrvatske koja je spašena s Veleža (VIDEO)

Ima četiri polomljena rebra, ali, kaže, osjeća se dobro.

  • Društvo

  • 29. Maj 2023  

  • 1

Nakon što je Gorska služba spašavanja Bosne i Hercegovine otkrila detalje akcije spašavanja Hrvatice koja je 12 sati visila s litice visoke 400 metara na planini Velež kod Mostara, sada se oglasila i planinarka Vlatka Hrgović.  

 

Ona je dala je izjavu za 24 sata. Javila im se iz Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" u Mostaru.

"Bio je to samo jedan krivi korak. Poskliznula sam se i tu više nije bilo povratka. Bila sam pričvršćena za sajlu i našla sam si mali utor na litici na koji sam se mogla podbočiti. Da sam ostala visjeti sve to vrijeme koliko im je trebalo da me spase, više ne bih bila živa", rekla je.

"Bilo mi je teško. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. To je samo djelić sekunde u kojem vam se sve preokrene. Tada shvatite u kolikoj ste opasnosti i čemu se zapravo izlažete i u što se upuštate. Obeshrabrilo me sve to. Nisam sigurna da ću ikad više planinariti", dodala je.

Ima četiri polomljena rebra, ali, kaže, osjeća se dobro. Inače, penjanjem se bavi deset godina i nikada ranije nije imala nezgodu na planini, rekla je.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...