KAD TESTIRA META: WhatsApp za Android uskoro bi mogao dobiti dvije zanimljive nadogradnje

Najnovija beta WhatsAppa za Android donosi mogućnost dijeljenja zaslona i nadogradnju za navigacijsku traku.

  • HiTec

  • 29. Maj 2023  29. Maj 2023

  • 0

WhatsApp je u beti počeo testirati novu funkciju koja će korisnicima omogućiti dijeljenje ekrana, što bi omogućilo jednom korisniku da pokaže cijeli ekran svog uređaja, funkciju koja je prilično popularna na servisima za video chat kao što su Zoom i Microsoft Teams.

O ovoj funkciji prvi je izvijestio WABetaInfo, objavivši da su s instalacijom bete u 2.23.11.19 neki beta testeri vidjeli novu funkciju dijeljenja ekrana.

U izborniku poziva postoji nova opcija koja, kada se pritisne, počinje dijeliti monitor s onima s kojima razgovarate.

WhatsApp predstavlja odricanje od odgovornosti prije pokretanja funkcije, dajući korisnicima do znanja da će aplikacija imati pristup svemu što se prikazuje na monitoru.

Nakon što korisnik pristane na uvjete, počet će dijeljenje ekrana. Izvor navodi da ova funkcija možda neće raditi sa starijim verzijama aplikacije i da bi mogla biti ograničena kada je u pitanju broj ljudi kojima se dijeljenje ekrana može emitirati.

Osim dijeljenja ekrana, čini se da je došlo do manje promjene na donjoj navigacijskoj traci u obliku preuređivanja nekih kartica.

Iako ništa nije uklonjeno, iskustvo bi moglo biti malo zbunjujuće ako ste navikli vidjeti korisničko sučelje na određeni način.

Nova funkcija i promjene korisničkog sučelja dostupne su u posljednjoj beta verziji te nisu uvedeni svim sudionicima.

Ako želite isprobati ovu beta verziju ili bilo koju buduću verziju, možete se prijaviti i preuzeti aplikaciju iz Trgovine Google Play.

(Tportal)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...