ARIJANA MEMIĆ POSTAVILA PITANJE U SKUPŠTINI KANTONA SARAJEVO: "Kako je Armin Berberović došao do vozila?"

Kako je navela, motivisana su isključivo da bi se došlo do potpune istine.

  • Politika

  • 30. Maj 2023  30. Maj 2023

  • 0

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić postavila je nekoliko pitanja na današnjoj sjednici Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS o tragediji koja se dogodila u petak navečer u Sarajevu.

Kako je navela, motivisana su isključivo da bi se došlo do potpune istine.

“Iz više tekstova u medijima, nisam mogla utvrditi kako je Armin Berberović došao u posjed vozila kojim je upravljao jer nije imao položen vozački ispit.

Na koji način je vozilo koristio Berberović? Ima li odgovornosti treće lice koje mu je redovno davalo vozilo na korištenje, a vozač je u kontinuitetu činio prekršaje?

Da li je uža porodica znala da Berberović nije imao položen vozački ispit i da li je bilo zvaničnih prijava iz lokalne zajednice da je imenovani upravljao vozilom bez vozačkog ispita?

Potrebno je da Uprava policije dostavi detaljne info koje će sadržavati sve raspoložive podatke o ranijim preduzetim zakonskim mjerama u saobraćaju protiv Berberovića i sve evidentirane kontrole otkad je došao u posjed vozila.

O svim detaljima je potrebno upoznati javnost s ciljem da se više nikad ne ponove ovakvi slučajevi”, rekla je Memić.

Također, postavila je pitanje ministru unutrašnjih poslova KS Admiru Katrici.

“S obzirom na različite stavove MUP KS i Općinskog suda u pogledu poduzimanja mjera i radnji prema povratnicima u kršenju saobraćajnih propisa i oduzimanja vozila, tražim da mi odgovorite koje radnje slijede da se zajednički i učinkovito djeluje u zaustavljanju obijesnih vozača na gradskim ulicama i da se to radi u kontinuitetu.

Ostala pitanja i inicijative ću dostaviti pisanim putem”, rekla je Memić.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...