EKSPLOZIJE U RUSIJI: Granatirana regija Belgorod, ima žrtava

Šef regije je rekao da je otišao na mjesto događaja, detalji još nisu poznati.

  • Svijet

  • 30. Maj 2023  

  • 0

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov objavio je da su oružane snage Ukrajine granatirale okrug Shebekinsky.

“Ukrajinske trupe pucale su na centar za privremeni smještaj stanovnika okruga Shebekinsky, ima mrtvih”, rekao je guverner belgorodske pokrajine Vjačeslav Gladkov na Telegram kanalu, piše ruska novinska agencija RIA.

“Danas su Oružane snage Ukrajine pucale na privremeni smještajni centar za stanovnike preseljenih ruralnih općina okruga Shebekinsky, ljudi su ubijeni i ozlijeđeni“, napisao je.

Šef regije je rekao da je otišao na mjesto događaja, detalji još nisu poznati.

Dana 22. maja ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa ušla je na teritorij belgorodske pokrajine. Nakon toga je u regiji uveden režim protivterorističke operacije.

Sljedeći dan, Ministarstvo obrane objavilo je poraz ukrajinskih nacionalista, a napadači su izgubili više od 70 ljudi. Istražno povjerenstvo otvorilo je kazneni predmet prema šest članaka, uključujući i teroristički čin.

Prema lokalnim vlastima, kao rezultat akcija diverzanata, jedan civil je ubijen, a 13 ih je povrijeđeno. Kako je dan ranije rekao Gladkov, devet osoba ostaje u bolnicama, od kojih su tri na intenzivnoj njezi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...