DODIK I KALABUHOV RAZMIJENILI (ISTA) MIŠLJENJA: "Da nije bilo naše uporne borbe, RS bi bila eliminisana voljom zapadnih sila"

Oni znaju da to ne mogu, ali pokušavaju da oskrnave Republiku – rekao je Dodik novinarima

  • Politika

  • 31. Maj 2023  31. Maj 2023

  • 3

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom. Tom prilikom je konstatovano da je prioritet sačuvati mir i stabilnost, očuvati Dejtonski sporazum i da je ravnopravan dijalog svih strana, bez nametanja odluka, jedini način napretka u BiH, prenosi Srna.

Dodik je istakao da je tokom sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom bilo riječi o svim važnim pitanjima, te da je Putin izrazio apsolutnu opredijeljenost za podršku RS, kao i da RS na političkoj sceni neće ostati sama, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

On je ponovio jasan stav RS kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji i da se u tom svjetlu mora poštovati njena ustavna pozicija, o čemu je također informisao Putina.

Dodik je istakao da "odnos srpskog i ruskog naroda ne može da nestane bez obzira na razne namjere i priče o navodnom malignom ruskom uticaju, jer srpski narod doživljava ruski narod i Rusiju prijateljima i nema nijedan razlog da sumnja u to, što se ne bi moglo reći za određene zapadne zemlje koje daju milione dolara za rušenje ruskog uticaja".

– Da nije bilo uporne borbe srpskog naroda već 30 godina, od postojanja Republike Srpske i više, Srpska bi bila eliminisana voljom zapadnih sila, prije svega SAD, Velike Britanije i EU. Oni znaju da to ne mogu, ali pokušavaju da oskrnave Republiku – rekao je Dodik novinarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...