BURNO U MOSTARU: Gradonačelnik Mario Kordić razočaran stavom SDP-a, pogledajte šta je rekao o bivšem logoru Heliodrom…

Za Bošnjake je sporna lokacija gradnje s obzirom da je u proteklom ratu na tom mjestu bio logor za Bošnjake.

  • Mini market

  • 01. Jun. 2023  

  • 12

Inicijativa SDP-a BiH da se obustavi gradnja muzeja HVO-a na heliodoromu i da se premjesti na drugu lokaciju nije dobila potrebnu većinu na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara.

Inicijativu je podržalo 14 vijećnika, protiv je bilo 13, a tri su vijećnika bila suzdržana.

Odluku o osnivanju muzeja HVO donijelo je Ministarstvo obrane BiH. Prema toj odluci, u naredne tri godine bit će uloženo ukupno 540.000 KM, a muzej se gradi u vojarni „Stanislav Baja Kraljević“, južno od Mostara.

Za Bošnjake je sporna lokacija gradnje s obzirom da je u proteklom ratu na tom mjestu bio logor za Bošnjake.

Posljednih dana ponovno se aktualiziralo pitanje izgradnje muzeja HVO-a u Rodoču pokraj Mostara. Ova tema bila je i na sjednici Gradskog vijeća, a SDP je najavio incijativu kako bi zabranili gradnju muzeja, a podršku su dobili i od Stranke demokratske akcije.

Pogledajte šta je gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao o gradnji muzeja na mjestu bivšeg logora za Bošnjake.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...