MINISTRICA HOTA-MUMINOVIĆ: "Kanton Sarajevo kreće sigurnim koracima s uvođenjem dualnog obrazovanja"

Seminar u okviru projekta Evropske unije "Stručno obrazovanje za Zapadni Balkan" i dio je šest oblasti koje su definirane kao prioritetne na putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji.

  • Društvo

  • 01. Jun. 2023  01. Jun. 2023

  • 1

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, njena pomoćnica za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Lamija Husić, te direktorica Srednje škole metalskih zanimanja Irma Behlulović prisustvovale su dvodnevnom seminaru u danskom glavnom gradu Kopenhagenu.

Seminar se organizuje u okviru projekta Evropske unije "Stručno obrazovanje za Zapadni Balkan" i dio je šest oblasti koje su definirane kao prioritetne na putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u Evropskoj uniji.

“Ovaj trogodišnji međunarodni projekt ponudio je učesnicima prilike za rast i učenje kroz jačanje stručnih kapaciteta, studijske posjete nastavnika i učenika zemljama Evropske unije, upoređivanje i razmjenu iskustava”, istakla je Hota-Muminović.

Naglasila je kako će se Kanton Sarajevo u narednom periodu sigurnim koracima krenuti ka harmonizaciji nastavnih planova i programa za srednje stručno i tehničko obrazovanje s ciljem uvođenja dualnog obrazovanja, objavila je Služba za protokol i press KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...