SVE VEĆE NEZADOVOLJSTVO VUČIĆEVIM REŽIMOM U SRBIJI: Poruke Cece Bojković i Nikole Koje koje će dugo odzvanjati u ušima vlasti

SNS i država nemaju negativan odnos prema glumcima, osim ako oni ne kritikuju vlast.

  • Regija

  • 01. Jun. 2023  01. Jun. 2023

  • 3

Proslavljeni srbijanski glumci Svetlana Ceca Bojković i Nikola Kojo pripadaju grupi glumaca koji su se pridružili i otvoreno podržali proteste "Srbija protiv nasilja". Zbog podrške skupu koji iz nedjelje u nedjelju izvodi na destine hiljada građana na ulice, oni su se našli na udaru vlasti čiju su predstavnici u prethodnim danima iznijeli navodne podatke o njihovim honorarima, ali nisu prezali ni od uvreda na njihov račun, pa je tako Kojo od strane nekadašnje poslanice SRS, a sada SNS, Nataše Jovanović nazvan "šljamom".

SNS i država nemaju negativan odnos prema glumcima, osim ako oni ne kritikuju vlast. Poslaniku Nebojši Bakarecu zasmetalo je što neki glumci idu na proteste, pa je r8iješio da srpskoj javnosti iznese navodne honorare, koje neki od glumaca dobijaju za filmove i serije. S druge strane, njegova kolegnica iz stranke Nataša Jovanović, poznata po tome što je bacala kletve u Skupštini, glumce je opisala je kao „šljam“, čime se otišlo i korak dalje u obračunu sa istaknutim umetnicima, piše Nova.rs.

Upitan da li će odgovoriti na uvrede koje je danas narodna poslanica iz redova SNS Nataša Jovanović uputila njemu i drugim srpskim glumcima koji su prisustvovali protestima “Srbija protiv nasilja” nazvavši ih šljamom, Nikola Kojo je, gostujući u Dnevniku Nove, rekao da nema potrebu da odgovara preko medija već će odgovoriti preko suda i tužilaštva.

"To smo shvatili i ja i moje kolege, tužili smo i gospodina koji je iznio podatke o našim honorarima (Nebojša Bakarec), koji su inače netačni, a tužio sam i ministarku kulture, time se bave advokati“, rekao je on, dodajući da će nakon izjava Bakareca u Skupštini kolege glumci biti još više motivisane da izađu na ulicu.

"Možda žele da zapuše usta svim kolegama u javnosti, ali im to ne uspjeva. Oni svojim izjavama samo podižu proteste", istakao je Kojo.

Prema njegovim riječima, nema više šta da se čeka.

"Ovo više nije život, ovo je jedno životarenje. Mi nekako živimo život čekajući da se nešto desi, da se on povuče, ode, pa će onda da bude bolje. Neće, morat ćemo to nekako sami da dotjeramo do kraja uz sve pokušaje razvodnjavanja i prošlih i ovih protesta", naveo je on.

Ceca Bojković: Hoće da na podjele

Glumica Svetlana Ceca Bojković rekla je za Nova.rs, povodom najave da će govoriti na predstojećem protestu "Srbija protiv nasilja", da aktuelna vlast u svom stalnom podsticanju raskola u narodu pokušava da podijeli i glumce, te da vrijeđa sve građane koji protestuju tvrdnjom da su izmanipulisani od strane opozicije. Ona dodaje da je objavljivanje honorara glumaca, što je, kako kaže, prije svega nezakonito i neobjektivno, ima za cilj da izazove bijes kod siromašnog djela naroda i da predstavi pojedine glumce kao bogataše koje bi trebalo prezirati i osuditi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...