ODJEKUJU DETONACIJE I SIRENE ZA UZBUNU: Novi napadi dronovima na Rusiju, gori rafinerija nafte u Smolensku, eksplozije u Kursku…

Ruski dužnosnici izvijestili su o intenziviranim napadima iz sjeverne Ukrajine i rekli da su ukrajinske trupe jučer pokušale prijeći granicu u Belgorodsku oblast.

  • Evropa

  • 02. Jun. 2023  

  • 0

Ukrajinske snage granatirale su selo u zapadnoj ruskoj Brjanskoj oblasti, zapalili su kuću, ali niko nije ozlijeđen, rekao je regionalni guverner Aleksander Bogomaz na Telegramu. Kasnije je dodao da je napadnuto još jedno selo u istoj regiji te da je i tu zapaljena još jedna kuća.

Ruski dužnosnici izvijestili su o intenziviranim napadima iz sjeverne Ukrajine i rekli da su ukrajinske trupe jučer pokušale prijeći granicu u Belgorodsku oblast.

Ukrajina negira da je njezina vojska umiješana u upade i kaže da ih provode ruski borci.

-Ruski sistem protuzračne odbrane oborio je nekoliko ukrajinskih dronova iznad zapadne Kurske oblasti, tvrdi ruski guverner Romano Starovojt.

"Molimo stanovnike Kurska da ostanu mirni, grad je pod pouzdanom zaštitom naše vojske", rekao je Starovojt.

Kursk se nalazi sjeverno od Belgoroda, gdje su se proteklog dana dogodili deseci napada. Belgorodski guverner Vjačeslav Gladkov kaže da su se napadi na Belgorod uglavnom sastojali od topništva i minobacača i da su oštetili ceste, imovinu i vozila.

Grupe ruskih dobrovoljaca koji se protive Putinovoj politici tvrde da su ponovno ušle na ruski teritorij u Belgorodu. Moskva kaže da je napad odbijen i da nisu prešli granicu.

Ukrajina tvrdi da nema nikakve veze s ruskim disidentskim grupama i da one djeluju same.

Dronovi su napali rafineriju plina i nafte u regiji Smolensk, u Ruskoj Federaciji.

Slika

Slika

Incident je potvrdio guverner. Kazao je da nema žrtava ni štete.

Eksplozije su noćas odjeknule i u ruskom gradu Kursku. Procurile su i snimke s lica mjesta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...