VICO ZELJKOVIĆ NAKON TEORETSKOG SEMINARA O VAR-u U PREMIJER LIGI BiH: “Ovo jasno pokazuje..."

(...) naše opredjeljenje.

  • Sport

  • 02. Jun. 2023  02. Jun. 2023

  • 0

U Etno selu Stanišići održan je teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije m:tel Premijer lige BiH, a u organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Sudije su se, između ostalog, upoznale sa osnovnim principima i načelima VAR tehnologije, prenose Sportske.ba.

Predsjednik NFS BiH Vico Zeljković pozdravio je uvođenje VAR tehnologije u bh. nogomet, te istakao kako je ovo veliki korak za nogomet u BiH.

“Još ranije sam najavio da je uvođenje VAR tehnologije u bh. nogomet jedan od ključnih projekata NS/FS BiH u narednom periodu, a danas su i zvanično počele svojevrsne pripreme za njegovu realizaciju.

Licencirani FIFA predavač Igor Radojčić je danas u Etno selu Stanišići održao teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije m:tel Premijer lige. Tokom seminara razgovarano je o brojnim temama i principima za kvalitetno i pravilno korištenje ove tehnologije.

Ovo jasno pokazuje naše opredjeljenje da nogomet u BiH iz godine u godinu podižemo na viši nivo, te da našim sudijama omogućimo kontinuirano i kvalitetno usavršavanje i da ih pripremimo za korištenje nečega što će, ja duboko vjerujem, uz pomoć naših partnera postati bliska budućnost”, rekao je Zeljković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...