UČIO SINA DA PUCA: Produžen pritvor ocu dječaka ubice iz Beograda

Osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina

  • Hronika

  • 02. Jun. 2023  

  • 0

Vladimiru Kecmanovću, ocu dječaka-ubice Koste K. odlukom Višeg suda u Beogradu produžen je pritvor do 30 dana.

Njemu se na teret stavlja teško djelo protiv opšte sigurnosti, a sumnja se da je učio sina kako da barata oružjem, kao i da ga je vodio u streljanu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 02.06.2023. godine donio rješenje kojim je prema okrivljenom V. K produžio pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenom produžen iz zakonskih razloga usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i krivično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom V. K na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti, piše Blic.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...