RUSI VIŠE NIGDJE NISU SIGURNI: Ukrajinci raketirali lučki grad pod ruskom kontrolom najmoćnijim britanskim nenuklearnim projektilom (VIDEO)

Nagađa se da je objekt u luci pogođen projektilom Storm Shadow, najmoćnijim britanskim nenuklearnim projektilom koji može pogoditi mete s udaljenosti od 240 kilometara.

  • Svijet

  • 02. Jun. 2023  

  • 0

Ruski zvaničnik u ukrajinskoj regiji Zaporožje potvrdio je da su u petak ukrajinske snage granatirale lučki grad Berdjansk na Azovskom moru, a koji je pod kontrolom Rusije. Na snimci se vidi kako se nakon udara oblak sivog dima diže u nebo u blizini luke. 

Daily Mail piše kako se nagađa da je objekt u luci pogođen projektilom Storm Shadow, najmoćnijim britanskim nenuklearnim projektilom koji može pogoditi mete s udaljenosti od 240 kilometara.

Ruski RT javio je kako je u napadu bilo žrtava, a ruski zvaničnik Vladimir Rogov rekao je da je devet osoba povrijeđeno. Inače, Zaporožje je jedna od pet ukrajinskih regija za koju Rusi tvrde da su je anektirali.  

Inače, legija Sloboda Rusije pokrenula je jučer svoj drugi napad na Belgorod, prije nego što je Moskva rekla da je odbila tri pokušaja prelaska granice. Jutros su objavila da ostaju na periferiji sela Novaya Tavolzhanka. “Nažalost, ima ranjenih legionara, ali sloboda se osvaja krvlju”, poručili su iz Legije Sloboda Rusije.

altIlustracija: Daily Mail

Skupina sebe opisuje kao Ruse koji se bore protiv vlade Vladimira Putina kako bi stvorili Rusiju koja bi bila dio "slobodnog svijeta". Moskva tvrdi da su oni "teroristi" koji djeluju kao zastupnici Kijeva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...