VOZI, VIŠKO(!): Dodik "deložirao" Viškovića iz kabineta, može ga korisiti samo kad je Gazda "na službenom putu"!

Službene prostorije i sjedište predsjednika Republike Srpske nalaze se u drugoj zgradi, Palati predsjendika Republike i u njemu je, recimo, svoj mandat provela Željka Cvijanović kao predsjednica ovog entiteta.

  • Mini market

  • 02. Jun. 2023  03. Jun. 2023

  • 1

Aleksandra Padurević, bivša poslanica u Parlamentu Bosne i Hercegovine i članica rukovodstva Srpske demokratske stranke u svojim objavama na društvenim mrežama često proziva Radovana Viškovića, predsjednika Vlade Republike Srpske. U najnovijoj objavi na Twiteru ona je napisala: "Dodik otišao u Mostar i Višković konačno privirio u svoj kabinet".

Objavljene su i dvije fotografije u kojima se u istom prostoru-kabinetu, različito vrijeme sa gostima nalaze Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, i premijer Višković.

alt

Aleksandra Pandurević je ovom objavom otkrila jednu od većih tajni vlasti u Banja Luci. Milorad Dodik, naime, svoje predsjedničke dužnosti duže od pola godine obavlja iz kabineta predsjednika Vlade, to jest Radovana Viškovića! Samo kada Dodik nije u Banja Luci, kakav je slučaj bio jučer kada se u Mostaru sastao sa Draganom Čovićem i Nerminom Nikšićem, Višković je u prilici "priviriti" u "svoj kabinet", kako je napisala Pandurević.

Službene prostorije i sjedište predsjednika Republike Srpske nalaze se u drugoj zgradi, Palati predsjendika Republike i u njemu je, recimo, svoj mandat provela Željka Cvijanović kao predsjednica ovog entiteta. No, Milorad Dodik je "sentimentalno" vezan za kabinet premijera koji se nalazi u Administrativnom centru Vlade RS. Podsjetimo, ova luksuzna zgrada izgrađena je prije 20-ak godina u vrijeme kada je Dodik bio na čelu Vlade RS. Po njegovim željama i zahtjevima uređen je luksuzni kabinet premijera, odabran skupovjeni interijer. Dodik se gotov srodio i osjeća se najprijatnije u svom starom kabinetu, organizira u njemu sastanke, prima goste..U svoj formalni kabinet u palati predsjendika RS odlazi rijetko, samo u izuzetnim prilikama.

Radovan Višković za sada ćutke podnosi stalne "deložacije" i seljakanja. No, njegove stranačke kolege i ministri tvrde da on teško podnosi ovo poniženje. Posebno se razbjesni kada mu neko kaže da "Milorad Dodik i jeste stvari premijer RS i da mu i jeste mjesto u kabinetu kojeg koristi".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...