DANAS INAUGURACIJA ERDOGANA: U Ankaru na slavlje dolaze i Dodik i Izetbegović

Inauguraciji će prisustvovati i članovi Predsjedništva BiH

  • Svijet

  • 03. Jun. 2023  03. Jun. 2023

  • 1

U Ankari će danas bit će inauguriran predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Očekuje se prisustvo velikog broja svjetskih lidera, a među njima su i članovi Predsjedništva BiH.

Denis Bećirović je još jučer otputovao u Tursku, dok će mu se danas pridružiti i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović te član Predsjedništva Željko Komšić.

Također, inauguraciji će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i lider SDA Bakir Izetbegović.

Erdogan će položiti zakletvu u Velikoj narodnoj skupštini Turske u 14 sati po lokalnom vremenu (13 sati po našem vremenu) i započeti svoj novi mandat, koji će dobiti od privremenog predsjednika Velike narodne skupštine Turske Devleta Bahcelija.

Nakon ceremonije, Erdogan će posjetiti Anıtkabir i prisustvovati ceremoniji inauguracije u predsjedničkom kompleksu u 17 sati.

U 19 sati gostima će otvoriti vrata Cankaya Palaci, nekadašnje kuće turskih predsjednika, gdje je planiran svečani prijem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...