EUROPARLAMENTARCI PODRŽALI PROTESTE U SRBIJI: "Nasilje nikada nije rješenje, a pogotovo..."

Pažnju na kongresu privukli su i masovni protesti protiv nasilja koji se već sedmicama održavaju u Beogradu. Danas je zakazan peti po redu protest Srbija protiv nasilja.

  • Regija

  • 03. Jun. 2023  03. Jun. 2023

  • 0

U Beču je u toku veliki kongres Evropske zelene partije, na kome učestvuju i predstavnici iz Srbije, kopredsjednica stranke Zajedno, Biljana Stojković i Kristina Milošević, internacionalni sekretar.

Pažnju na kongresu privukli su i masovni protesti protiv nasilja koji se već sedmicama održavaju u Beogradu. Danas je zakazan peti po redu protest Srbija protiv nasilja.

Tom prilikom su podršku protestu pružili evroparlamentarac i kopredsjednik Evropske zelene partije Tomas Vajs i bivši poslanik Evropskog parlamenta i član Savjeta Evropske zelene partije, Rasmus Nordkvist.

“Nasilje nikad nije rješenje, pogotovo nije političko rješenje. Promocija nasilja kroz medije u zemlji koja ima toliko oružja u isto vrijeme vodi ka tragedijama, kojima smo bili svjedoci. Otarasite se oružja i zaustavite nasilje u javnom prostoru.” poručio je europarlamentarac Tomas Vajs.

Bivši poslanik danskog parlamenta i član savjeta Evropske zelene partije, Rasmus Nordkvist izrazio je svoju punu podršku narodu Srbije koje na ulici protestuju protiv nasilja. Dodao je da niko ne želi da vidi nasilje u školama i ulicama. “Potrebam nam je mir.”, zaključio je Nordkvist.

Nebojša Zelenović, kopredsjednik stranke Zajedno i narodni poslanik zahvalio se kolegama iz Evrope na podršci.

“Energija građana koja nam stiže sa ulica sa svakog protesta protiv nasilja je odlučujuća i ona može da pomogne da se u Srbiji zaista dese preko potrebne promjene.”, izjavio je Zelenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...