UZ ČUDNO OBRAZLOŽENJE: Odbačen prijedlog liste "Srbija protiv nasilja" za poništavanje izbora

Predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je prijedlog odbačen, jer ga je podnijela neovlaštena osoba.

  • Regija

  • 29. Dec. 2023  

  • 1

Republička izborna komisija (RIK) Srbije odbacila je prijedlog liste "Srbija protiv nasilja" za Beograd o poništavanju izbora. 

Predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je prijedlog odbačen, jer ga je podnijela neovlaštena osoba.

Zamjenik predsjednika RIK-a Marko Јanković rekao da je RIK dobio prigovor koalicije "Srbija protiv nasilja" za odbornike Skupštine grada Beograda, uz koji je dostavljeno i rješenje Gradske izborne komisije, koja se oglasila nenadležnom za odlučivanje po prigovoru i predmet uputila RIK-u.

"Na ovakvu odluku GIK-a uložena je žalba Višem sudu u Beogradu od strane koalicije 'Srbija protiv nasilja', a Viši sud je donio presudu protiv rješenja GIK-a kao neosnovanu", rekao je Јanković.

On je dodao da je RIK prethodno konstatovao da je koalicija "Srbija protiv nasilja" kao podnosilac liste kandidata za odbornike za Skupštinu grada podnijela zahtjev za poništavanje glasanja na svim biračkim mjestima na teritoriji GIK-a.

Zbog nezadovoljstva izbornim rezultatima i sumnje u njihovu validnost i sutra će biti održani protesti opozicije u Beogradu sa početkom u 18:00 sati.

Danas u podne su studenti stupili u 24-satnu blokadu napravivši svojevrsne kampove te će provesti noć na otvorenom. Oni će se sutra pridružiti opoziciji na protestima u 18:00 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...