NAKON LOŠE I JEDNA DOBRA VIJEST ZA PLAVE: Željo pronašao zamjenu za Santosa?

Brazilcu je istekao ugovor, a male su šanse da saradnja bude nastavljena. Istina, još postoji mogućnost da saradnja bude nastavljena, ali su procenti mali.

  • Sport

  • 03. Jun. 2023  

  • 1

Clerismario Santos Rodrigues, sjajni brzonogi ofanzivac, po svemu sudeći ovog ljeta će napustiti Željezničar, prenosi Faktor.

Brazilcu je istekao ugovor, a male su šanse da saradnja bude nastavljena. Istina, još postoji mogućnost da saradnja bude nastavljena, ali su procenti mali.

Za to vrijeme Plavi su počeli potragu za njegovim nasljednikom, kako bi spremno dočekali "život" nakon Santosa, koji je bez sumnje bio ne samo jedan od najboljih igrača tima sa Grbavice, nego i Premijer lige BiH općenito.

Među kandidatima za nasljednika brazilskog fudbalera navodno najbolje kotira Nihad Šero, 23-godišnji krilni napadač koji je u prošloj sezoni briljirao u dresu GOŠK-a iz Gabele.

Šero je u dresu prvaka Prve lige Federacije BiH imao sjajnu statistiku. Sa 18 golova i sedam asistencija statistički je najbolji igrač Prve lige FBiH i s te strane nameće se kao najbolja moguća zamjena za Santosa.

Uz Želju, za usluge mladog ofanzivca, kojem je prema podacima na Transfermarktu ovog ljeta istječe ugovor sa GOŠK-om, interes su iskazao i Tuzla City, te navodno i aktuelni prvak Zrinjski.

Osim za GOŠK, tokom karijere Šero je igrao i za Goražde, bihaćko Jedinstvo, Simm-Bau, Bylis (Albanija), Travnik i visočku Bosnu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...