KRAJ NOGOMETNE BAJKE U PRIJESTOLNICI ŠPANIJE: Karim Benzema više nije igrač Real Madrida!

Benzema je u dresu Reala postao igrač sa petim najvećim brojem utakmica u historiji (647) i drugi najbolji strijelac svih vremena (353 gola).

  • Sport

  • 04. Jun. 2023  

  • 0

Francuski napadač Karim Benzema više nije igrač Real Madrida, zvanično je potvrdio 'kraljevski klub'. Trofejni klub je na zvaničnom sajtu saopštio uz veliku zahvalnost da od naredne sezone osvajač Zlatne lopte iz 2022. godine neće biti u timu koji vodi Carlo Ancelotti.

"Real je sa svojim kapitenom Karimom Benzemom postigao dogovor prema kojem je okončan njegov briljantni i nezaboravni period u klubu, tokom kojeg je postao jedna od naših najvećih legendi. Njegova karijera u našem klubu bila je primjer sjajnog ponašanja i profesionalnosti i predstavljao je najbolje vrijednosti našeg kluba. Madrid će uvijek biti njegov dom, ali zaradio je pravo da sam odlučuje o svojoj budućnosti", stoji u saopštenju Real Madrida.

Za utorak je zakazan je i zvanično oproštaj od Benzeme u dresu Reala na stadionu "Santiago Bernabeu", a za sada nije poznato gdje će francuski ofanzivac nastaviti karijeru, iako se pominje odlazak u Saudijsku Arabiju.

Benzema (35) je bio član Reala od 2009. godine, kada je u špansku prijestolnicu došao iz Lyona, kluba u gradu u kojem je rođen. Za Lyon je igrao od 2004. godine. Za francusku reprezentaciju nastupao je, uz jednu dugu pauzu, od 2007. do 2022. godine, a ukupno je odigrao 97 utakmica i postigao 37 golova za nacionalni tim.

Sa Realom je, između ostalog osvojio pet Liga šampiona, četiri Primere, tri Kupa Kralja, tri Superkupa Španije.

Benzema je u dresu Reala postao igrač sa petim najvećim brojem utakmica u historiji (647) i drugi najbolji strijelac svih vremena (353 gola).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...