KRAJ JEDNE ERE: Zlatan Ibrahimović nije mogao sakriti suze, pogledajte kako su ga rasplakali navijači na San Siru…

Inače, Milan je slavio rezultatom 3:1 i tako Juventus gurnuo u Konferencijsku ligu.

  • Sport

  • 05. Jun. 2023  

  • 0

Milan je objavio da neće produžiti ugovor s legendarnim švedskim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem. Ugovor kluba i 41-godišnjeg napadača vrijedi tek do kraja ove sezone. Ibrahimović je u sezoni prožetoj ozljedama sakupio tek 144 minute na terenu u četiri nastupa, ali je postao i najstariji strijelac u povijesti Serie A, iskoristivši kazneni udarac protiv Udinesea u martu.

Ibrahimović se u Milan vratio početkom 2020. godine te je prošle sezone osvojio naslov prvaka Italije, prvi nakon 2011. godine, kada je također bio u sastavu. Ibrahimović je dres crno-crvenih nosio i od 2010. do 2012. godine. Trener Milana Stefano Pioli rekao je da Ibrahimović zbog ozljede lista neće biti u konkurenciji za susret protiv Verone u nedjelju, kojim je Milan zaključio sezonu, ali će se nakon utakmice upriličiti svečanost u njegovu čast.

Tako je i bilo. Navijači Milana su priredili predivnu koreografiju u čast legendi nogometa. Izvjesili su ogroman transparent na kojem su se poigrali riječima i umjesto običnog Goodbye, napisali su Godbye, što bi značili ''Do viđenja, bože.'' Ta je gesta toliko dirnula Šveđanina da je zaplakao i rukama navijačima pokazao znak srca. 

Inače, Milan je slavio rezultatom 3:1 i tako Juventus gurnuo u Konferencijsku ligu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...