HAOS U AGRESORSKIM REDOVIMA: Pijani okupatori iz ruskih oružanih snaga otvorili vatru na plaćenike zloglasne grupe "Wagner“, Prigožin pobjesnio...

Nakon preliminarnog pregleda minsko-eksplozivnih nalazišta, grupe su počele čistiti prometnice, ali su bile prisiljene prekinuti radove jer je oko 15.40 sati kod sela Semigorje na njih otvorena vatra iz pješačkog naoružanja s položaja ruskih oružanih snaga.

  • Evropa

  • 05. Jun. 2023  

  • 2

Pijani okupatori iz ruskih oružanih snaga otvorili vatru na plaćenike PVK "Wagner".

Šef "Wagnera" Jevgenij Prigožin objavio je izvještaj svojih plaćenika i video kako razminiraju mine. Prema izvještaju, mine su postavile ruske regularne trupe kako bi digle u zrak konvoje zloglasnih ruskih plaćenika.

“Izvještavam da smo 17.05.2023. dobili informaciju od naših djelatnika da su u području naselja Opytnoye i Ozarianovka viđene grupe Ministarstva odbrane kako miniraju prometnice u pozadinskoj zoni jedinica PMC-a Wagner. Tog dana grupa sapera krenula je u inženjerijsko izviđanje navedene dionice cesta. Pronašli smo minsko-eksplozivna sredstva u vidu veće količine eksploziva, protutenkovskih mina i topničkih granata, postavljenih u navođenoj varijanti i postavljenih na položaje. Nakon preliminarnog pregleda minsko-eksplozivnih nalazišta, grupe su počele čistiti prometnice, ali su bile prisiljene prekinuti radove jer je oko 15.40 sati kod sela Semigorje na njih otvorena vatra iz pješačkog naoružanja s položaja ruskih oružanih snaga.

Kao rezultat toga, službeno vozilo Ural uništeno je izravnim udarcem u motor, osoblje nije ozlijeđeno. Poduzeli smo mjere odmazde kako bismo eliminirali agresiju i pritvor. Bili su pripadnici ruskog Ministarstva odbrane. Starješina ove grupe bio je oficir Ministarstva odbrane Rusije, potpukovnik, zapovjednik 72. samostalne motorizirane strijeljačke brigade, koji je bio u alkoholiziranom stanju”, navodi se u izvještaju koje je objavljeno u Prigožinovom telegram kanalu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...