BOLNIČKI CENTRI PREPUNI: Vozovi ponovo voze poprištem tragične nesreće u Indiji

Na obje strane tračnica postavljena je zelena mreža koja štiti olupine od pogleda prolaznika.

  • Svijet

  • 05. Jun. 2023  

  • 0

Vozovi u ponedjeljak prolaze pored ostataka vagona iz nesreće koja se u petak navečer dogodila u blizini grada Balasorea u istočnoj indijskoj pokrajini Odisha. U nesreći je živote izgubilo najmanje 275 ljudi, a nekoliko stotina je ozlijeđeno.

Dužnosnici su prvo govorili o 288 poginulih, no vlada Odishe kasnije je smanjila broj na 275 jer je, kako je navela, nekoliko tijela zabunom bilo prebrojano dva puta.

Od 1175 ozlijeđenih njih 382 je i dalje u bolnicama, objavile su vlasti u nedjelju.

Mnogi strahuju da bi broj umrlih mogao rasti jer su bolnički centri prepuni onih u kritičnom stanju.

Na obje strane tračnica postavljena je zelena mreža koja štiti olupine od pogleda prolaznika.

Ministar za željeznice Ashwini Vaishnaw bio je na licu mjesta kad je kasno u nedjelju pored mjesta nesreće prošao prvi voz, pritom se moleći.

Ministarstvo željeznica objavilo je da je prvi voz, koji je prenosio ugljen, prošao tim putem 51 sat nakon sudara.

Zasad se ne zna jesu li tračnice u potpunosti popravljene jer su se vozovi u ponedjeljak kretali samo jednom stranom, prenosi Hina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...