IMAO JE 23 GODINE: Identifikovana još jedna žrtva genocida u Srebrenici

Identifikovan je Ekber (Šaćira) Riđić, rođen 1972. godine u Abdulićima kod Bratunca.

  • Hronika

  • 05. Jun. 2023  

  • 1

U prostorijama Komemorativnog centra u Tuzli danas su zvanično identifikovani posmrtni ostaci još jedne žrtve genocida počinjenog u Srebrenici u ljeto 1995. godine.

 

Identifikovan je Ekber (Šaćira) Riđić, rođen 1972. godine u Abdulićima kod Bratunca.

On je imao 23 godine kada je nestao u mjestu Kamenica, Zvornik, 1995. godine. Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice koja je otkrivena u Kamenici u jesen 2008. godine.

Identitet ove žrtve je najprije utvrđen DNK metodom, da bi taj identitet danas potvrdili i članovi njegove porodice.

Nakon identifikacije, porodica je dala saglasnost za ukop ove žrtve 11. jula na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, saopćio je Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...