SENZACIJA NA POMOLU: Lionel Messi na korak do povratka u Kataloniju?

U Barceloni igraju na emocije jer je svima jasno kako bi se on volio vratiti u klub u kojem je proveo 21 godinu.

  • Sport

  • 05. Jun. 2023  

  • 0

Hoće li se Lionel Messi vratiti u Barcelonu? O toj opciji puno se priča posljednjih sedmica, posebno nakon što navijači PSG-a iz utakmice u utakmicu zvižducima dočekuju slavnog Argentinca.

Navijači Barcelone bi ga sigurno željeli ponovo vidjeti na Camp Nou, a iako je predsjednik kluba Joan Laporta jučer izjavio kako je taj transfer iznimno teško ostvariti, danas se susreo s Lionelovim ocem Jorgeom koji je nakon tog sastanka kratko rekao:

"Leo se želi vratiti u Barcelonu i ja bih volio da se to dogodi. To je sigurno mogućnost za ovo ljeto."

Inače, pregovori između Laporte i Messijevog oce vođeni su u Laportinoj kući pa španski novinari smatraju kako bi ta bliskost mogla dovesti do toga da se ovaj posao naposljetku i dogodi. Iako nije bilo najavljeno kako će se njih dvojica susresti, novinari su ipak uspjeli saznati za pregovore te su ih dočekali ispred Laportine kuće, a tada je Messi stariji i dao ovu izjavu.

Problem u cijeloj priči bi moglo biti nepoštivanje finansijskog fair-playa La Lige, ali sigurni smo da će šefovi kluba uspjeti to riješiti ako bi se dogovorili s fantastičnim nogometašem.

Iako ima 35 godina, Messi i dalje privlači pozornost velikog broja klubova pa je saudijski Al-Hilal već poslao službenu ponudu po kojoj bi on u dvije sezone zaradio između 400 i 500 miliona eura. Priča se i o njegovom odlasku u MLS ligu iz koje je najviše zainteresiran Inter Miami koji ne može ponuditi toliko novca, ali može suvlasništvo u klubu koje bi Lionel preuzeo nakon završetka igračke karijere. Ipak, u Barceloni igraju na emocije jer je svima jasno kako bi se on volio vratiti u klub u kojem je proveo 21 godinu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...