IZ SDA I NES-a ZAPRIJETILI: "Ako HDZ želi vrelo političko ljeto, IMAT ĆE GA!"

Oni navode da insistiranjem na promjeni omjera u sastavu Vlade HNK HDZ svjesno nastoji izazvati nove sukobe unutar bošnjačkog, odnosno bosanskohercegovačkog političkog bloka. 

  • Vijesti

  • 05. Jun. 2023  05. Jun. 2023

  • 3

Ukoliko HDZ BiH nastavi s ucjenama partnera da se nova Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona mora sastojati od sedam članova iz hrvatske i pet iz bošnjačke kvote, SDA i NES će se povući iz pregovora. 

"SDA i NES onda idu u opoziciju u Kantonu. Neka vlast onda pravi ko s kim hoće. Istovremeno, mi se povlačimo i iz vlasti u Gradu Mostaru. Ako to znači da će se opet napraviti grad - slučaj, neka bude!", kažu sagovornici Politicki.ba

Oni navode da insistiranjem na promjeni omjera u sastavu Vlade HNK HDZ svjesno nastoji izazvati nove sukobe unutar bošnjačkog, odnosno bosanskohercegovačkog političkog bloka. 

To im je već, u određenoj mjeri, pošlo za rukom jer su se u Mostaru, ali i u ostatku entiteta FBiH strasti uskomešale. 

Kako bi prekinuli takvu igru, u SDA i NES-u su već dogovorili da će prijeko odgovoriti. 

"Ako HDZ želi vrelo političko ljeto, dobro! Svi naši kadrovi izaći će iz Gradskog vijeća Mostara. A oni neka nas zamijene. Ako mogu - a ne mogu", rečeno je za Politički.ba.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...