NOVI PROBLEMI ZA HADŽIBEGIĆA: Rade Krunić upitan za Portugal i Luksemburg?

Neki igrači su sezone završili još u aprilu, a većina njih je sezone završila pretprošlog vikenda. Tako se neki poput Anela Ahmedhodžića već nekoliko dana nalaze u Sarajevu.

  • Sport

  • 05. Jun. 2023  05. Jun. 2023

  • 0

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se u srijedu u Trening kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici kako bi počela pripreme za utakmice nastavka kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Portugala (17. juna) i Luksemburga tri dana kasnije.

Selektor Faruk Hadžibegić pozvao je na okupljanje 23 igrača, ali već sada je jasno kako neće moći računati na najbolji tim koji je stavio na spisak. Zbog povrede je prvo izostao Ermedin Demirović, zatim i Dennis Hadžikadunić, a dodatnu brigu stvorio je i Rade Krunić koji je u nedjelju zbog povrede ranije završio nastup za svoj Milan.

Povrijeđene igrače zamijeniće igrači sa rezervnog spiska koji je Hadžibegić takođe objavio, a na kojem se nalaze Sanjin Prcić (Strazburg), Haris Duljević (Hansa Roštok), Jasmin Mešanović (Kišvarda), Said Hamulić (Tuluz), Vladan Danilović (Nacional), Osman Hadžikić (Velež), Josip Ćorluka (Zrinjski), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Elvir Duraković (Sarajevo) i Armin Hodžić (Željezničar).

Neki igrači su sezone završili još u aprilu, a većina njih je sezone završila pretprošlog vikenda. Tako se neki poput Anela Ahmedhodžića već nekoliko dana nalaze u Sarajevu.

Gledajući utakmice u martu BiH će ovaj put biti jača za Edina Džeku, Seada Kolašinca i Miralema Pjanića. Za sada su kašnjenje najavili Edin Džeko zbog finala Lige šampiona koje igra u subotu, te Luka Menalo koji se ženi u Čapljini.

"Zmajevi" iz prvog kruga kvalifikacija imaju polovičan učinak. Startovali su pobjedom protiv Islanda, ali su zatim poraženi u gostima od Slovačke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...