RUSKI PARTIZANI JAVLJAJU: "Ubili smo ruskog pukovnika, ratovao je i u Jugoslaviji"

Stesjev je bivši zapovjednik 104. gardijske desantno-jurišne pukovnije, koja je optužena za sudjelovanje u masakru u Buči u ožujku 2022.

  • Svijet

  • 05. Jun. 2023  

  • 1

Pukovnik Andrej Vasiljevič Stesjev (52), visoki ruski oficir Operativne grupe "Belgorod", ubijen je u selu Nova Tavolžanka u Belgorodskoj oblasti u blizini rusko-ukrajinske granice, u noći 5. juna, izvijestila je ukrajinska vojna obavještajna služba.

Stesjev je navodno ubijen u sukobu s Legijom Sloboda za Rusiju, oružanom grupom koja tvrdi da se bori na strani Ukrajine protiv Kremlja, a koja se navodno sukobila s moskovskim trupama u Novoj Tavolžanki tokom proteklih nekoliko dana, boreći se uz drugu anti-kremaljsku miliciju, Ruski dobrovoljački korpus.

Ukrajinska vojna obavještajna služba identificirala je oficira kao bivšeg komandanta 104. gardijske desantno-jurišne pukovnije, koja je optužena za sudjelovanje u masakru u Buči u martu 2022.

 "Pukovnika Andreja Vasiljeviča Stesjeva, višeg oficira Belgorodske operativne grupe, ubio je združeni sastav Legije Sloboda za Rusiju i Ruskog dobrovoljačkog korpusa. Poginuo je u vatrenom okršaju, kao oficir s oružjem u rukama, ali mora se priznati da su te ruke krvave do lakta", navodi se u saopćenju.

"On i njegovi podređeni sistematski su terorizirali stanovništvo Belgorodske oblasti i kršili njihova prava i slobode. Prethodno je Stesjev ubijao civile u Čečeniji, Jugoslaviji, Abhaziji i i Ukrajini", dodaje Legija.

Bivši zastupnik ruske Državne dume Ilija Ponomarev također je izvijestio o smrti Andreja Stesjeva.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...