MUP ZDK ZAPOŠLJAVA 105 NOVIH POLICAJACA: Ministar tvrdi da nema "štela", sve će se snimati kamerom

Naša obaveza je da konkurs provedemo u skladu s najboljim procedurama, načelima poštenja, transparentnosti i javnosti - rekao je ministar Sinanović

  • Vijesti

  • 06. Jun. 2023  

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) u četvrtak, 8. juna objavit će u dnevnoj štampi konkurs za prijem 105 policijskih službenika, od čega 100 u činu policajac i pet u činu mladi inspektor, najavio je ministar unutrašnjih poslova Benjamin Sinanović.

On je naveo da se do 2026. godine očekuje penzionisanje između 300 i 400 policijskih službenika, tako da je ovaj konkurs način da se na vrijeme popune redovi Uprave policije MUP-a ZDK.

"Naša obaveza je da konkurs provedemo u skladu s najboljim procedurama, načelima poštenja, transparentnosti i javnosti. Svaki test i svaka provjera biće snimani kamerom, a kandidati će moći izvršiti uvid u rezultate testa, tako da vjerujem da ćemo primiti 105 policijskih službenika koji će biti najbolji na tim testiranjima", rekao je ministar Sinanović, saopćila je Press služba ZDK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...