VIJEĆE MINISTARA BIH SUTRA O USPOSTAVLJANJU KOMISIJE ZA SARADNJU S NATO-om: U prijedlogu dnevnog reda i ...

(...) Sporazum o finansiranju Godišnjeg akcionog plana za BiH za 2022. godinu.

  • Vijesti

  • 06. Jun. 2023  06. Jun. 2023

  • 0

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici, najavljenoj za srijedu, trebalo razmatrati Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om BiH, čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

U prijedlogu dnevnog reda je i Sporazum o finansiranju Godišnjeg akcionog plana za BiH za 2022. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, a čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Ovo je ministarstvo predlagač i Informacije o razlozima neizvršenja zakonom i drugim propisima zasnovanih obaveza u proceduri sačinjavanja i usvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, kao i Informacije o raspodjeli korištenja sredstava tekuće rezerve za period I-III 2023. godine, te Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, o kojima bi se, također, trebali očitovati članovi Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo finansija i trezora BiH predlagač je i Analiza održivosti javnog duga BiH za period 2022 – 2025. godine, Godišnjeg konsolidiranog izvještaja interne revizije za 2022. godinu i Konsolidiranog izvještaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2022. godinu, tačaka koje su, uz spomenute, uvrštene u prijedlog dnevnog reda.

Također, Vijeće ministara BiH bi se trebalo izjasniti o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta “Finansiranje usluga održavanja sistema videonadzora Uprave za indirektno oporezivanje”, čiji je predlagač: Uprava za indirektno oporezivanje BiH, također, je uvršten u dnevni red zasjedanja Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu su i Zahtjev za određivanje članova Komisije za izbor zamjenika direktora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, čiji je predlagač ova agencija, te određeni broj obavijesti u vezi s kadrovskim pitanjima, odnosno istekom mandata i imenovanjima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...