ŠOK ZA VATRENE: Marko Livaja nakon incidenta napustio reprezentaciju Hrvatske

- Zahvaljujem selektoru na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se da ću u budućnosti i dalje biti njen član - kazao je Livaja.

  • Sport

  • 06. Jun. 2023  

  • 0

Marko Livaja, fudbaler splitskog Hajduka, napustio je kamp reprezentacije Hrvatske.

Danas nije trenirao s hrvatskom reprezentacijom na stadionu u Rijeci, dan nakon što ga je vrijeđalo nekoliko osoba, a onda je obavijestio selektora Zlatka Dalića da napušta tabor reprezentacije jer osjeća da joj je teret.

- Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tokom priprema za ovo važno takmičenje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo - rekao je Livaja pa dodao:

- Zahvaljujem selektoru na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se da ću u budućnosti i dalje biti njen član - kazao je Livaja.

Podsjetimo, napadač Hajduka izgubio je živce nakon uvreda koje su mu uputili pojedini navijači s tribine na jučerašnjem treningu. Prekinuo je trening i krenuo prema publici kako bi se s njome verbalno obračunao - Za njim su išli još neki igrači, pa i pomoćni trener Vedran Ćorluka da smiri situaciju.

Reagovali su zaštitari i policija koji su se našli na tom dijelu tribina, a sve je ostalo na prepucavanju riječke publike i Livaje.

Incident je počeo nakon povika s tribina prema Livaji: "Konjino, što se ne trudiš, je*** ti majku Livaja!", nakon čega je Livaja uzvratio:

- Šta hoćeš?

U trenucima uzavrelih strasti uslijedili su povici s tribina: "Smeće jedno, marš iz reprezentacije", a neki su vikali: "Pogledaj stolce na istočnoj tribini, dužni ste namiriti štetu koju ste napravili", aludirajući na finale Kupa u kojem je Torcida napravila određenu štetu na tribinama Rujevice.

Srećom, prevladao je razum, Livaja se okrenuo i vratio na teren, a Vatreni su nastavili s treningom.

Vatreni se u Rijeci se pripremaju za završnicu Lige nacija. Protiv Nizozemske će igrati 14. juna od 20:45 u Rotterdamu. Finale i utakmica za treće mjesto igraju se 18. ljuna, a drugi polufinalni par čine Italija i Španija (15. juni, 20:45).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...